Bedrijfsuitje
Een actieve dag vol spektakel, lol en veel avontuur. Lees meer >
Teambuilding
Samenwerken met een concrete opdracht: blus! Lees meer >
Personeelsuitje
Geschikt voor iedereen. Leuk en origineel. Lees meer >
Vrijgezellendag
Vrijgezel voelt nattigheid. Dag vol actie en fun. Lees meer >
Workshops
Leer handige tips. Interessant voor jong en oud. Lees meer >
Ingrediënten
4 stevige bananen
50 g pecannoten
30 g roomboter
100 ml witte rum
4 el donkere basterdsuiker
4 bolletjes vanille-ijs
Bereidingswijze
Pel de bananen en halveer ze in de lengte. Rooster de pecannoten in een droge koekenpan en hak ze grof. Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de banaanhelften in circa 5 minuten per kant bruin. Verwarm de rum in een steelpan (niet laten koken). Strooi de suiker over de banaan en neem de pan van het vuur. Zet de afzuigkap uit. Schenk de rum over de bananen en houd er een aansteker of lucifer bij om de rum in brand te steken. Laat de bananen flamberen. Verdeel de bananen over de borden. Schep er een bolletje vanille-ijs naast, schenk de saus erover en bestrooi de bananen met de noten.
Ingrediënten
2 sinaasappels
Klontje roomboter
50 gr basterdsuiker
4 eetl grand marnier
4 bolletjes roomijs, bv met karamel
2 eetl geschaafde amandel, geroosterd
Snufje kaneel
Bereidingswijze
Rasp een helft van 1 sinaasappel met een rasp (niet het witte gedeelte). Schil beide sinaasappels en snijd ze in 4 dikke plakken. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de sinaasappelrasp, basterdsuiker en een snufje kaneel toe en roer goed door. Leg dan de sinaasappelplakken in de pan en bak ze zachtjes aan beide kanten 2 minuten. Zet het vuur uit en giet de grand marnier er bij en steek aan. Let op dat de afzuigkap niet aan staat en dat je niet verbrand. Het vuur dooft vanzelf. Leg op ieder bord 2 plakken sinaasappel en een bolletje ijs en bestrooi met het amandelschaafsel.
Ingrediënten
2 kippenborsten
bloem
zout
peper
worcestersaus
4 plakken rauwe ham (3 mm dik)
boter
4 verse peren
cognac
1 teentje knoflook
room
375 gram suiker
peterselie
1/2 liter bouillon
Bereidingswijze
Halveer de kippeborsten en snij ze aan de zijkant open zodat er een beursje ontstaat. Bestrijk de binnenkant met peper en knoflook. Snij de ham in juliënne en vul hiermee de borsten. Steek deze dicht met een borrelprikker. Wrijf ze in met zout en peper en haal ze door de bloem. Braad de borsten in wat boter in een kwartiertje bruin en gaar. Haal ze uit de pan en zet ze warm weg. Schil de peren, halveer ze, verwijder het klokhuis en stoof ze in een stroop van 375 gram suiker per 1/2 liter water. Laat ze uitlekken en leg ze in het braadvocht van de kippeborsten, nadat dit is afgeblust met wat bouillon die we even laten reduceren. Giet er een glas cognac bij. Verwarm ze en arroseer ze regelmatig met het braadvocht. Leg de borsten in een flambeerpan. Leg de peren erbij en flambeer met een glas cognac. Haal de peren en borsten uit de pan, houd ze nog even warm en laat het vocht reduceren. Maak de saus af met wat worcestersaus en indien nodig met wat brokjes bouillonblok. Giet er een scheut slagroom bij en laat nog even reduceren. Strooi wat gehakte peterselie over de borsten, serveer ze met de peren. Geef de saus in een sauscière. Serveer er dauphine aardappels bij.
Ingrediënten
150 g Parmezaanse kaas, geraspt
100 ml grappa
250 g lange pasta, vers of gedroogd
250 g cherrytomaatjes
olijfolie
versgemalen zwarte peper
eventueel: truffel
Bereidingswijze
Kook de pasta in ruim gezouten water.
Halveer de cherrytomaatjes en bak ze in de olijfolie tot ze zacht zijn.
Giet de pasta af wanneer deze gaar is, hou wat kookvocht apart en meng de pasta met de cherrytomaatjes.
Voeg eventueel wat kookvocht aan de pasta toe, als deze wat droog is.
Giet nu de grappa in een pan met anti-aanbaklaag en steek het voorzichtig aan met een lange lucifer of aansteker.
Let op: afzuigkap uit, anders heb je brand in de keuken en je wilt het uiteraard alleen in de pan.
Voeg wanneer de grappa brandt, de Parmezaanse kaas toe. Deze smelt in de hete grappa.
Als de kaas niet voldoende smelt, kun je altijd nog even de pan op het vuur zetten.
Wanneer de kaas gesmolten is, voeg dan de pasta met tomaat toe.
Roer goed door en draai er flink veel verse zwarte peper overheen.
Ingrediënten
30 grote garnalen
1 citroen
4 teentjes knoflook
0.5 bosje bladpeterselie
1 scheut cognac
150 g noedels
boerenbrood
olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de garnalen schoon en dep de garnalen droog met keukenpapier. Pers de citroen. Pel en hak de knoflook fijn. Pluk de blaadjes peterselie en hak fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan, voeg de garnalen toe en bak op hoog vuur. Giet de cognac erbij als de garnalen roze zijn en flambeer de garnalen. Let op: als je gaat flamberen zet dan altijd de afzuigkap uit. Blus af met citroensap. Frituur de noedels krokant op circa 150 °C en laat uitlekken op keukenpapier. Strooi de knoflook en peterselie over de garnalen en roer goed door. Voeg de boter toe en laat de boter smelten. Snijd het boerenbrood in plakken, besprenkel met olijfolie en bestrooi met de knoflook. Bak circa 3 minuten in de oven. Laat het brood een beetje afkoelen. Serveer het knoflookbrood bij de garnalen.
Ingrediënten
4 wilde eendenfilets
4 el cognac
4 perziken of abrikozen
50 g boter of margarine
zout en peper
Bereidingswijze
Bestrooi de wilde eendenfilets met zout en peper. Verwarm 35 g boter in een pan en schroei hierin de filets aan beide zijden dicht. Neem de eendenfilets uit de pan en voeg de ontpitte vruchten in schijfjes toe. Neem de vruchten uit de pan en leg deze op een verwarmde schaal. Voeg de overige boter toe aan de pan en verwarm dit opnieuw. Bak de eendenfilets aan beide zijden bruin (reken � 4 minuten aan iedere kant). Neem de eendenfilets uit de pan en leg ze op de schaal met de vruchten. Verwarm de cognac in een metalen soeplepel, steek dit aan en giet de brandende cognac over de filets op de schaal. Serveer de wilde eendenfilets met broccoli en gebakken aardappeltjes. Aanschuiven maar!
Ervaringen
Een programma vol actie en sportiviteit? Of juist iets rustiger en daarmee toegankelijk voor jong en oud? Beide zijn mogelijk! Bel ons op en geef je wensen door.
Elk half uur doe je iets anders, zo wordt het nooit saai en beleeft iedereen op zijn manier plezier. Zo is er een creatief spel, een levensechte uitruk in een brandweerauto. En een moment later kijk je naar de Vlam in de pan en luister je naar het verhaal van de brandweerman.
BrandweerSurvival blust vanaf verschillende locaties. Een acht-tal locaties verspreid over Nederland zijn geschikt (helaas mogen we in de stad geen fikkie stoken). Informeer naar de mogelijkheden, alle locaties hebben catering-faciliteiten en sommige ook vergadermogelijkheden. Door heel Nederland zijn we actief.
Het programma zit vol actie en plezier voor jong en oud.
Kom langs en beleef een unieke ervaring.
Direct meer informatie?
Bel ons op 0880 - 911 012