Brandweersurvival Bedrijfsuitjes
Brandweersurvival Bedrijfsuitjes
 › 

Muziek en Sirene

Stel je voor dat jij de dromen van een persoon kon bekijken. Wie zou je dan kiezen? Je vriendin? De minister president? Een acteur of popster? Japanse wetenschappers zijn erin geslaagd om mee te kijken in dromen!

Via een computerprogramma kan hersenactiviteit gebonden worden aan beelden. Tijdens de slaap kan vervolgens bepaald worden over wat voor objecten iemand droomt. Dit blijkt uit een artikel geschreven door onderzoekers van het Advanced Telecommunications Research Institute International in Kyoto in het tijdschrift Science.

Gedurende een sessie werd door de computer voorspeld dat een van de personen had gedroomd over een stoel, een sleutel en een bed. Hij beschreef later dat hij tijdens zijn droom een sleutel verstopte tussen een stoel en een bed.

Handelingen, kleuren en emotionele aspecten van de droom kunnen nog niet geanalyseerd worden, maar het is dan ook nog maar een primitief systeem, vertelde de leidend onderzoeker Yasiyuki Kamitani. Verder moet voor elk persoon een koppeling tussen objecten en hersenactiviteit in kaart worden gebracht.

Wie weet wanneer het systeem verder ontwikkeld is, wat we allemaal kunnen ontdekken over onze dromen. Wanneer je wakker wordt vergeet je binnen enkele seconden het grootste deel van je droom. Stel je eens voor dat we over een paar jaar onze dromen gewoon weer terug kunnen zien...

Direct meer informatie? Bel ons op: 0880 - 911 012 of online:

Wie gingen u voor?

Activiteiten Gemiddelde beoordeling: 8.7 van 10 uit 25 reviews1 reviews BrandweerSurvival Organization