Teambuilding

4½ uur
ochtend of middag

CATERING
vraag naar de (vele) mogelijkheden

10 - 150 PERSONEN
iedereen is tegelijk bezig

INSTRUCTEUR
continue begeleiding


Teambuilden bij de brandweer

Deze manier van teambuilding is uniek: Samenwerken creëert teamgevoel, iedereen doet mee, iedereen hoort erbij. Elk teamlid is cruciaal: bedient pomp, slang of straalpijp. Dan volgt het sein Brandmeester en vieren we samen dit succes! Trotse gezichten op de foto. Met een warm gevoel, sympathie en saamhorigheid werken we de volgende dag soepel samen op kantoor.


Smeed jouw afdeling tot een hecht team


Werken aan teamgeest en communicatie? Doe dat in een realistische omgeving. Een brand is echt. Dit vraagt om daadkrachtig handelen. Verschuilen kan niet. Gedrag en patronen van teamleden worden zichtbaar. Creëer leermomenten voor het team, we worden er allemaal beter van.Scalable Corona proof event

Wij zitten nooit stil bij de brandweer. Ook in deze tijden zijn we dienstbaar voor u. We hebben een Corona-proof uitje ontwikkeld, welk schaalbaar is (m.b.t. de rivm richtlijnen)(zie hierna).

We hebben de een bovenverdieping van een hotel met 40 kamers afgehuurd. In elke hotelkamer bevinden zich één of twee personen die middels een portofoon elkaar moeten aansturen en helpen om collega’s te redden. Deze collega’s bevinden zich in andere hotelkamers. Op hun beurt zijn zij beperkt in hun bewegingsmogelijkheden. Ze kunnen echter wel essentiele informatie doorspelen naar het andere koppel in de volgende kamer. Dit koppel heeft echter te maken met een obstakel: rookontwikkeling (disco rook) en hebben dus slecht zicht. Zo heeft elke kamer een moeilijkheidsgraad en een obstakel om te overwinnen
Een drietal hotelkamers hebben de plattegronden en de vluchtroutes, deze personen zijn verantwoordelijk dat de juiste informatie op een effectieve manier verspreid wordt en weer bij de juiste personen (lees: slachtoffers) terecht komt. In beginsel weet men niet wie welke informatie nodig heeft.

Volgens de officiële brandweer procedures, welke vooraf worden uitgelegd, is het mogelijk dat iedereen zichzelf in veiligheid stelt, maar dan is een goede communicatie wel nodig. Mocht je collega niet naar de locatie kunnen komen, dan krijgt deze een virtual reality bril vooraf opgestuurd. Ook zij wanen zich dus in een hotelkamer en zijn live verbonden met de andere collega’s.

Samenwerken en communicatie is de sleutel tot succes. Iedereen is gelijk en even belangrijk, net zoals bij de brandweer. Elke schakel moet meedoen om zichzelf en collega’s te laten ontsnappen uit het hotel. Deze teambuilding opdracht legt alle patronen van jullie afdeling bloot. Zowel leuk en leerzaam tegelijk!

Corona schaalbaar uitje
De huidige richtlijnen gaan een keer veranderen: worden versoepeld (dan wel strenger). U boekt uw uitje echter een maand vooruit. Wij kunnen onze teambuilding zeer eenvoudig ‘up- en down scalen'. Dus: het aantal personen per kamer kunnen we makkelijk aanpassen, het aantal deelnemers welk vanaf thuis meedoet met een virtual reality bril is eenvoudig aan te passen en de uiteraard de onderlinge afstand.Leer brandweer-teambuilding technieken

Ruis in de communicatie? Mist u betrokkenheid? Of mist u saamhorigheidsgevoel? Teambuilding bij BrandweerSurvival laat iedereen samenwerken. Tijdens het blussen moet iedereen met elkaar communiceren, anders gaat de brand niet uit. Samen met u stellen we vooraf duidelijke doelstellingen op. Tijdens de training creëren we evaluatie en reflectie momenten.Onze definitie van teambuilding

Teambuilding kun je op twee manieren omschrijven:
1)  Je wilt iets bereiken met elkaar, bijvoorbeeld het verbeteren van de samenwerking, creëren van teamgeest, elkaars kwaliteiten leren benutten of effectiever communiceren. Wij noemen dat serieuze teambuilding met een leerzaam karakter.

2)  Wil je lol, vermaak en ontspanning, dat kan ook! Wij noemen dit soort luchtige teambuilding: bedrijfsuitjes.

Een unieke combinatie:

Samenwerken

Elke oefening doe je samen met je collega’s. Je hebt één gezamenlijk doel, alle neuzen dezelfde kant op. Morgen op kantoor voel je nog steeds dezelfde teamspirit.

Leerzaam

Fouten maken mag bij ons, daar leer je het meest van. Of het nu gaat over communicatie, afgestemd samenwerken in een lijn of verantwoordelijkheid nemen.

Communiceren

Wij spreken duidelijke taal. Eén woord is voldoende. Door dit zelf te ervaren, leer je de kracht kennen van brandweer-communicatie.

Verbinding

Water & Vuur verbindt jullie hele groep. Dit gaat als vanzelf, want we zijn allemaal gelijk. We zijn samen bezig en er ontstaat respect voor elkaar. Een gevoel van één grote familie.

Ware aard door enthousiasme

BrandweerSurvival creëert een oefenkeuken, een training met je team, een veilige plaats waar we fouten mogen maken. Waar het aan komt op samenwerking en snelheid. Omdat iedereen de brandweer kent, maar niet precies weet hoe het er aan toegaat, voelen de mensen zich snel thuis en gaan ze enthousiast aan de slag. Enthousiasme is belangrijk omdat dit gepaard gaat met het natuurlijk gedrag van de mens: ‘hij laat zijn ware aard zien’. Als dit gebeurt kunnen de beste leermomenten worden gecreëerd!

Teambuilding: de programma-onderdelen

We hebben 17 verschillende oefeningen en spelvormen. Elke teambuilding maken we op maat. Bij een teamuitje passen de volgende onderdelen:

Voorbeeld-programma >>
Detail-uitleg >>

Interesse?

Het programma zit vol actie en plezier voor jong en oud.
Kom langs en beleef een unieke ervaring.

Direct meer informatie?
Bel ons op 0880 - 911 012

STEL EEN VRAAG OFFERTE AANVRAGEN

Beoordeeld op 8.9 uit 10 uit 25 reviews
1BrandweerSurvival Organization