Teambuilding

4½ uur
ochtend of middag

CATERING
vraag naar de (vele) mogelijkheden

10 - 150 PERSONEN
iedereen is tegelijk bezig

INSTRUCTEUR
continue begeleiding


Waarom teambuilding bij de brandweer?


De brandweer is een professionele organisatie met een lange historie. Het is een modern bedrijf net als de uwe. Onze corebusiness is het blussen van branden en dit gebeurt altijd in teamverband. Veel komt dus overeen, alleen snelheid heeft voor ons de hoogste prioriteit. In het huidige economisch klimaat wordt snelheid steeds belangrijker voor iedereen.

Leren doe je het snelst in de praktijk van je eigen fouten die je maakt. Fouten maken is vaak zeer kostbaar en dus niet wenselijk. Een alternatief is lezen. Echter je leert het langzaamst door het lezen van een theorieboek. De op één na beste methode is: oefenen en fouten maken in een praktijk simulatie. (zie afbeelding)

Teamvorming en individuele ontwikkeling

Wat maakt het ene team nu stabieler en succesvoller dan het andere. Wat is de kracht van jouw team? Belangrijk is dat iedereen op zijn goede plek zit (een bouwkundig ingenieur moet geen statistische vraagstukken gaan oplossen) en dat iedereen zich kan gedragen naar zijn persoonlijkheidskenmerken en dat deze dus overeenstemmen met de teamrol die hij of zij heeft binnen het team (een creatieveling moet geen voorzitter zijn).


Mogelijkheden

In principe is alles mogelijk, u kunt zelf uw eigen (bedrijfs)coach meenemen, of u kunt onze coach of psycholoog inschakelen. Daarnaast kunt u kiezen om volgens een beproefde methodische format te werken. Bijvoorbeeld BELBIN, of - naar uw eigen praktijk kijkend - een pragmatische oplossing te kiezen. Belangrijkste vinden wij dat het resultaat oplevert, dat u een evenwichtig en uitgebalanceerd team krijgt. Een team met teamspirit!

Werkwijze

Bepaal eerst de probleemstelling en ga dan voor jezelf na welke doelen je wilt bereiken. Handig is ook om alvast een afbakening te maken en of het inpasbaar is in het beschikbare budget. Neem dan contact met ons op, leg je wensen en doelstellingen uit. Wij gaan vervolgens kijken of we invulling kunnen geven aan uw vraagstelling. Meestal wordt daarna een afspraak gemaakt voor een detailinvulling van het programma. Achteraf zult u zien dat er heel veel mooie parallellen te leggen zijn tussen uw bedrijf en de brandweer.

Voorbeeldprogramma

Hieronder een voorbeeld programma met als doelstelling: opheffen van de communicatie-ruis.
Uiteraard kunnen we zowel de tijden als doelstelling aanpassen.

10:30 - Aankomst & welkom
10:45 - Spel in water logistiek (projectmatig samenwerken staat centraal)
11:30 - Oefening: kort & bondig communiceren (effect ervaren van commando-taal)
12:30 - Lunch
13:30 - Alarmeren & blussen met prio 1 (hoe communiceren in urgente situaties)
14:30 - Verkennen rampplek (informatie selecteren en scheiden in relevant en irrelevant)
15:00 - Pauze
15:15 - Uitrukken met de brandweerauto (de ultieme test: hoeveel heeft het team reeds geleerd)
16:15 - Evaluatie oefening (met ingebouwde reflectie momenten)
16:35 - Middeleeuws blussen (afsluiten met fun en plezier)
17:00 - Borreluurtje en napraten
17:45 - BBQ opstoken (en aanvallen maar)

Een unieke combinatie:

Samenwerken

Elke oefening doe je samen met je collega’s. Je hebt één gezamenlijk doel, alle neuzen dezelfde kant op. Morgen op kantoor voel je nog steeds dezelfde teamspirit.

Leerzaam

Fouten maken mag bij ons, daar leer je het meest van. Of het nu gaat over communicatie, afgestemd samenwerken in een lijn of verantwoordelijkheid nemen.

Communiceren

Wij spreken duidelijke taal. Eén woord is voldoende. Door dit zelf te ervaren, leer je de kracht kennen van brandweer-communicatie.

Verbinding

Water & Vuur verbindt jullie hele groep. Dit gaat als vanzelf, want we zijn allemaal gelijk. We zijn samen bezig en er ontstaat respect voor elkaar. Een gevoel van één grote familie.

Interesse?

Het programma zit vol actie en plezier voor jong en oud.
Kom langs en beleef een unieke ervaring.

Direct meer informatie?
Bel ons op 0880 - 911 012

STEL EEN VRAAG OFFERTE AANVRAGEN

Beoordeeld op 8.9 uit 10 uit 25 reviews
1BrandweerSurvival Event