Preventief

Vlam in de pan
Wanneer dit fenomeen ontstaat, zijn velen nog steeds niet bewust van de juiste handelingen in de goede volgorde. Sommigen halen de brandende pan van het kooktoestel, anderen proberen het met water te blussen. Dit zijn beide niet de correcte manieren. Wat moet u precies doen wanneer de vlam in de pan slaat?

1. Allereerst moet het gas uitgedraaid worden. Wanneer er elektrisch gekookt wordt zet dan de kookplaat af of haal anders de stekker eruit. Verplaats de pan niet!
2. Schuif een metalen deksel op de pan. Een branddeken kan ook gebruikt worden om de zuurstof af te sluiten.
3. Zet de afzuigkap af.
4. Geef de pan genoeg tijd om af te koelen (op zijn minst 30 minuten) en haal de pan vervolgens van het kooktoestel. Geef het even de tijd, het toelaten van zuurstof kan voor heronsteking zorgen.

Er zijn een aantal dingen die u vooral niet moet doen. Gebruik geen water om de brand te blussen! Doordat het water bij contact met de hete olie meteen kookt ontstaat in de olie een stoomwolk. Deze stoomwolk verspreidt fijne oliedeeltjes in de lucht en er ontstaat een uiterst brandbaar mengsel. Ze dus ook geen spuit of slang op de pan!

"Vlam in de pan" is nog steeds een veelvoorkomende oorzaak van keukenbranden. Weten wat de juiste handelingen zijn kan ongelukken en verwondingen voorkomen.Een unieke combinatie:

Samen

Een gezellige dag uit met elkaar en samen leuke dingen beleven, dat is wat er gebeurt bij BrandweerSurvival. Zie hoe de brandweerman alles in teamverband oplost.

Gezellig

Gezelligheid staat voorop. Een gevarieerd programma zorgt ervoor dat iedereen lol en plezier beleeft. En omdat de brandweer zo herkenbaar is, zit iedereen er meteen ‘IN’.

Leerzaam

Geen theorie les, maar direct zelf oefenen. Doof de vlam in de pan met een theedoek. Pak een brandblusser en spuit een schuimdeken. Alles onder begeleiding van professionele brandweermannen.

Ontspanning

De activiteiten zijn divers en afwisselend van aard. Zo zijn de educatieve onderdelen toegankelijk voor iedereen. Iedereen heeft iets beleefd, tijdens de pauze is er genoeg te kletsen.

Interesse?

Het programma zit vol actie en plezier voor jong en oud.
Kom langs en beleef een unieke ervaring.

Direct meer informatie?
Bel ons op 0880 - 911 012

STEL EEN VRAAG OFFERTE AANVRAGEN

Beoordeeld op 8.9 uit 10 uit 25 reviews
1BrandweerSurvival Event