Brandweersurvival Bedrijfsuitjes
Brandweersurvival Bedrijfsuitjes
 › 

Survival

Survival weekend volgens bushcraft


Een hut bouwen


We bouwen een sheltergeraamte tussen de boomstammen. De verbindingen maken we van wilgenbast, die je met een mes in repen van de boom haalt. Buigzaam en oersterk. De shelter hoeft maar aan één kant dicht, die waar de wind en regen vandaan komt. Het 'dal(' moet veel schuiner dan je zou denken; een hoek van 60 à 70 graden is goed. Een te plat dak betekent meer kans op lekkage.

Vuur maken in het wild


Sniid een lapje schoÍs uit een beÍkenstan en verzamel wat hars, zo mogeliikvan een gÍove den.Vezamel of snijd wat houtkÍutlen en droog mos. SchÍaap met een Ínes het buitenste laagievan de berkenschoÍs, dat is zo dun als papier, en leg het op een hoopie. Leg de haÍs, de houtkÍullen en andeÍ klein snel brandbaar mateÍiaal (nos) achteÍ elkaaÍ in het lapie schors. Steek met een fiÍestÍiker de berkenschorskrulleties aan en maakvan het stukie schoÍs een schooÍsteen, maarzoÍg wel dat de
schoÍs niet teveel naaÍ binnen krult, anders gaat ie vuur weer uit. Leg er, ats het geheel goed bnndt, zondeÍ te blazen iets gÍoteÍe takies op.

Direct meer informatie? Bel ons op: 0880 - 911 012 of online:

Wie gingen u voor?

Activiteiten Gemiddelde beoordeling: 8.7 van 10 uit 25 reviews1 reviews BrandweerSurvival Organization