Cursus Persoonlijke Groei


Leer jezelf kennen door bezig te zijn met realistische opdrachten. Dus niet in een vergaderruimte stil zitten en praten, maar juist actief bezig zijn met andere. Door dingen te doen leer je het snelst. En wij gebruiken realistische zaken, een heus beroep: brandweerman. Je bent dus één dag brandweerman, samen met je collega's.
Bij aankomst trek je een heus brandweerpak aan en je zit meteen in een andere wereld. De brandweeromgeving is ideaal om je persoonlijke groei tot ontwikkeling te laten komen.Actief doe-programma tijdens deze persoonlijke training
Vervul verschillende rollen in een bijzondere setting: de brandweer-wereld. Leiden en samenwerken. Zelfvertrouwen en anderen motiveren. Bij BrandweerSurvival leer je dit door het zelf te doen. Na afloop staan we even stil bij de ervaring die je hebt opgedaan, om deze te ankeren in je geheugen. Je weet nu: "ik kan het" en in een volgende situatie (wellicht tijdens werk) herinner je: "ja, ik kan het". De vaardigheden uit de brandweerwereld komen zeker van pas in de zakelijke wereld.Persoonlijk patroon hinderlijk of nadelig
Je persoonlijkheid, iedereen heeft er een. En vaak vind je er ook nog wat van, of die van een ander of je persoonlijkheid van jezelf. In het laatste geval heb je al een stuk zelfbewustzijn opgebouwd. Maar hoe of wanneer is je persoonlijkheid ontstaan. Je persoonlijkheid uit zich vaak in patronen, een ander woord is routine gedragingen. Toen je nog heel jong was, in de tijd van peuter en kleuter, zijn de meeste patronen ontstaan. Je vormde je persoonlijkheid, met name op emotioneel gebied. Je zal wel eens gehoord hebben, "je was vroeger ook al heel snel op je tenen getrapt", of "je speelde altijd zo rustig en stil". Op die jonge leeftijd heb je iets ontdekt wat gunstig voor jou was, iets wat werkte. Je had dorst of had behoefte aan empathie. Als je ouders dat niet onmiddellijk door hadden, kreeg je dus niet wat je nodig had. Vervolgens ben je verschillende manieren gaan uit proberen om toch je behoefte te vervullen.
Groei door uitproberen en ervaren
Iets wat werkt is een positieve ervaring. Deze neem je gemakkelijk tot je en sla je op in je geheugen. Denk maar aan het leren auto rijden. Als je eenmaal je rijbewijs hebt denk je er niet meer over na. Het is automatische een patroon geworden. Ben je nu ontevreden en wil je je rijstijl aanpassen, dan lukt dat niet zomaar. Je moet je eerst bewust worden van wat je nu doet. Dit geldt ook voor prive of werk situaties. Ben jij je er bewust van hoe je standaard reageert op je manager, op je ondergeschikte op je naaste collega? Welke toon van communicatie gebruik je? welke non-verbale elementen gebruik je? Als je je hier allemaal bewust van bent, dan heb je de eerste stap gezet! Vervolgens wordt het een kwestie van doen, een andere ervaring opdoen en deze tegenover de oude ervaring plaatsen. Bewust worden dat je nu een keuze mogelijkheid hebt, dat je zelf, in alle vrijheid, kan kiezen wat je wilt!

Een unieke combinatie:

Actief

Samen met je collega’s ben je actief en (bij sommige onderdelen) sportief bezig. Door ‘Doen’ ontstaan vanzelf leuke en soms ook hilarische situaties.

Samenwerken

Samenwerken zit in ons bloed en dit dragen we graag over aan jullie team. Zodat het ook jullie tweede natuur wordt. Samen doen is sneller, effectiever en leuker!

Educatief

Oefenen in de praktijk, zo leer je het snelst. Of het nu gaat over brandveiligheid, samenwerken of effectief communiceren, de brandweerman is een all round teamplayer

Plezier

Bij ons zit in elk spel lol en plezier verwerkt. Water knoeien is eenvoudig, iedereen heeft dat wel eens gedaan. En nu ben je bent met bekende onder elkaar, dat geeft een sprankelende spanningsboog.

Interesse?

Het programma zit vol actie en plezier voor jong en oud.
Kom langs en beleef een unieke ervaring.

Direct meer informatie?
Bel ons op 0880 - 911 012

STEL EEN VRAAG OFFERTE AANVRAGEN

Beoordeeld op 8.9 uit 10 uit 25 reviews
1BrandweerSurvival Organization