Brandweersurvival Bedrijfsuitjes
Brandweersurvival Bedrijfsuitjes
 › 

Cursus Persoonlijke Groei

Cursus persoonlijke groei: leerzaam door het zelf te doen


Leer jezelf kennen door bezig te zijn met realistische opdrachten. Dus niet in een vergaderruimte stil zitten en praten, maar juist actief bezig zijn met andere. Door dingen te doen leer je het snelst. En wij gebruiken realistische zaken, een heus beroep: brandweerman. Je bent dus één dag brandweerman, samen met je collega's.
Bij aankomst trek je een heus brandweerpak aan en je zit meteen in een andere wereld. De brandweeromgeving is ideaal om je persoonlijke groei tot ontwikkeling te laten komen.

Actief doe-programma tijdens deze persoonlijke training


Vervul verschillende rollen in een bijzondere setting: de brandweer-wereld. Leiden en samenwerken. Zelfvertrouwen en anderen motiveren. Bij BrandweerSurvival leer je dit door het zelf te doen. Na afloop staan we even stil bij de ervaring die je hebt opgedaan, om deze te ankeren in je geheugen. Je weet nu: "ik kan het" en in een volgende situatie (wellicht tijdens werk) herinner je: "ja, ik kan het". De vaardigheden uit de brandweerwereld komen zeker van pas in de zakelijke wereld.

Je persoonlijke patronen, hoe kom je ervan af?


Ken jij je eigen persoonlijke patronen? Wat doe je routine matig, altijd op dezelfde manier? Soms heel goed om het op de 'automatische piloot' te doen. Denk aan auto rijden. Soms werkt het verstarrend en beknellend de routine patronen, met name als je wilt veranderen. Je wilt het anders maar na twee dagen zie je dat je toch weer op dezelfde wijze handelt. Herkenbaar, praat anders eens met rokers die verschillende pogingen hebben gedaan om te stoppen. Het lijkt dus hardnekkig verankerd te zitten. Ergens in jou wel te verstaan!

Waar en hoe zijn je persoonlijke patronen ontstaan?


De ontstaansgrond van je patronen ligt in het verleden. In je eerste levensjaren, van één tot circa zes jaar, heb je het meeste geleerd. Ik bedoel niet op kennis niveau, maar op emotioneel en energetisch niveau. Je vader en moeder (opvoeders) waren toen zeer belangrijk voor jouw. Je was er compleet van afhankelijk! Ze gaven jou onderdak, eten en drinken en liefde. Als je iets te kort kwam ging je huilen. Soms werd dit niet herkend. Je kwam iets te kort en je kreeg het niet. Al je interne alarm bellen gingen rinkelen. Wat doe ik niet goed? Wat is er mis met mij, want ze geven het mij niet, er zal dus wel iets mis met mij zijn werd vervolgens je conclusie. Vervolgens ging je jezelf aanpassen en allerlei dingen uitproberen om toch maar te krijgen wat je nodig hebt. Bij succes wist je, ok, dit moet ik dus voortaan altijd zo doen. En een patroon is ontstaan! En het is meteen opgeslagen in het onderbewuste.


Cursus BlogVerhalen, recensies en gebeurtenissen over cursus persoonlijke groeisSharona || via Twitter || Gered door collega's, kies je helm goed (31 augustus)


Dat #cursus was dit jaar toch wat maffer dan ik verwacht had. Had de verkeerde helm te pakken, bijna afgefikt, gered door collega's. #Brandweersurivival

Klaas || via Facebook || Goede cordinatie onder elkaar en tevreden gevoel. (12 augustus)


Til niet licht aan de waarde van een goed cursus persoonlijke groei. Ik wil wat doen, handen uit de mouwen. Dat gehang in restaurants dat wordt bijna nooit iets wat je onthoudt. Nou, deze keer dus wel. We gingen naar BrandweerSurvival en de naam zegt het al, dat werd goed overleven, tegen de vlammen in. Natuurlijk wel met uitleg en tips, maar daarna wachten op het alarm en dan met z'n allen aan de bak. Er ontstond al snel een beetje coördinatie onder elkaar, en zo hebben we opdracht na opdracht geklaard. Kijk, dan vind ik het daarna helemaal geen probleem om er een meer standaard cursus persoonlijke groei achteraan te plakken, met een drankje na afloop. Gewoon tevreden na een dag goed werk gedaan te hebben. Met elkaar.

Petra van Dijk || via Facebook || Ervaringsdeskundige met cursus persoonlijke groeis (22 augustus)


Ik organiseer als evenementen manager al jaren cursussen voor diverse afdelingen. Wat me opvalt is dat mensen zich soms heel anders gaan gedragen, en wel in positieve zin wel te verstaan! Kenmerkend dat een cursus persoonlijke groei hier voor zorgt is de collegialiteit die onderling ontstaat. Zo van ik help jou wel even, of laat mij dat maar doen ik ben daar goed in. En dan de reactie van de ander in de trend van: O, dan doe ik dat wel even voor jou, dan zijn we samen tegelijk klaar. Eigenlijk is het allemaal zo logisch.

Direct meer informatie? Bel ons op: 0880 - 911 012 of online:

Wie gingen u voor?

Activiteiten Gemiddelde beoordeling: 8.7 van 10 uit 25 reviews1 reviews BrandweerSurvival Organization