Brandweersurvival Bedrijfsuitjes
Brandweersurvival Bedrijfsuitjes
 › 

Cursus Persoonlijke Groei

Cursus persoonlijke groei: leerzaam door het zelf te doen


Leer jezelf kennen door bezig te zijn met realistische opdrachten. Dus niet in een vergaderruimte stil zitten en praten, maar juist actief bezig zijn met andere. Door dingen te doen leer je het snelst. En wij gebruiken realistische zaken, een heus beroep: brandweerman. Je bent dus één dag brandweerman, samen met je collega's.
Bij aankomst trek je een heus brandweerpak aan en je zit meteen in een andere wereld. De brandweeromgeving is ideaal om je persoonlijke groei tot ontwikkeling te laten komen.

Actief doe-programma tijdens deze persoonlijke training


Vervul verschillende rollen in een bijzondere setting: de brandweer-wereld. Leiden en samenwerken. Zelfvertrouwen en anderen motiveren. Bij BrandweerSurvival leer je dit door het zelf te doen. Na afloop staan we even stil bij de ervaring die je hebt opgedaan, om deze te ankeren in je geheugen. Je weet nu: "ik kan het" en in een volgende situatie (wellicht tijdens werk) herinner je: "ja, ik kan het". De vaardigheden uit de brandweerwereld komen zeker van pas in de zakelijke wereld.

Hoe ontstaan persoonlijke patronen?


Persoonlijke groei is een wens van iedereen. Hoe kun je jezelf middels een cursus of training persoonlijk ontwikkelen? De vraag die hiervoor ligt: waar is het ontstaan? Veel patronen en gedragingen zijn ontstaan in het verleden, in je eerste levensjaren. Je opvoeders waren voor jou zo belangrijk dat je alles van hun overnam. Je was van hun afhankelijk, letterlijk wel te verstaan. Ze gaven jou eten en drinken. Zonder hen zou je het niet overleven. Je bent dus gaan kopiëren, bijna al je gedrag is gekopieerd gedrag. Dit heb je vervolgens opgeslagen in je onderbewuste. Dat betekent: je bent je er niet bewust van. Authentiek zijn betekent dat je je loskoppelt van je onbewuste patronen en handelt vanuit vrijheid.

Letterlijk een spetterend cursus programma


Persoonlijke ontwikkeling of in teamverband, het heeft veel met elkaar te maken. Belangrijk element is nieuw en anders, zodat je niet in routine vervalt (lees: je oude patronen vervalt). Dit gaat het makkelijkst door de collega's even totaal in een andere werksituatie te zetten, namelijk door te doen alsof ze bij de brandweer werken. Met elkaar ga je er tegenaan om zoveel mogelijk branden te blussen, maar uiteraard wel goed gebrieft. Dit wil nog niet zeggen dat je ook meteen goed samenwerkt. Daar zit de truc in van dit actieve cursus programma. Groei en bedrijvigheid in de open lucht.


Cursus BlogVerhalen, recensies en gebeurtenissen over cursussenGeert || via Twitter || Persoonlijke groei, cursus uitstekend (9 maart)


Reflectie moment voor mezelf gecreëerd, leerzame uitleg door brandweerman op #cursus bij #BrandweerSurvival

Marcello || via Facebook || Avontuur en saamhorigheid bij training (26 maart)


Er valt veel te vertellen over trainingen, het was hartstikke leuk en leerzaam. De rest moet je eigenlijk zelf meemaken. Het avontuur als brandweerman en de persoonlijke groei die als gevolg daarvan ontstaat. Eigenlijk iets waar alle bedrijven hun medewerkers aan zouden moeten blootstellen. Het maakt de maandag daarop een heel nieuwe gewaarwording. Iedereen lacht en er zitten glinsteringen in ogen. Want anders dan het vuur dat geblust is, gaan die glinsteringen niet weg.

Joël || via recensieartikel || Mooie training met persoonlijke benadering (20 maart)


Zonder poespas een uitdagende chaos in de groep veroorzaken. En vervolgens kijken de trainers hoe iedereen hierop reageert. Het natuurlijke gedrag observeren en dat vervolgens terugkoppelen. Zo kun je ongeveer omschrijven hoe een cursus persoonlijke groei bij BrandweerSurvival gaat. Het is wonderbaarlijk dat er zoveel uit komt. Werken doet het zeker. Je ziet collega's die eerst vreemden voor elkaar waren lachend het gereedschap aan elkaar overgeven. Maar toch heeft iedereen aan het einde van de dag best veel geleerd.  Kan ook niet aan de indruk ontkomen dat er zeker dromen meespelen van mensen die de held in zich voelen wakker worden.

Direct meer informatie? Bel ons op: 0880 - 911 012 of online:

Wie gingen u voor?

Activiteiten Gemiddelde beoordeling: 8.7 van 10 uit 25 reviews1 reviews BrandweerSurvival Organization