Brandweersurvival Bedrijfsuitjes
Brandweersurvival Bedrijfsuitjes
 › 

Cursus Persoonlijke Groei

Cursus persoonlijke groei: leerzaam door het zelf te doen


Leer jezelf kennen door bezig te zijn met realistische opdrachten. Dus niet in een vergaderruimte stil zitten en praten, maar juist actief bezig zijn met andere. Door dingen te doen leer je het snelst. En wij gebruiken realistische zaken, een heus beroep: brandweerman. Je bent dus één dag brandweerman, samen met je collega's.
Bij aankomst trek je een heus brandweerpak aan en je zit meteen in een andere wereld. De brandweeromgeving is ideaal om je persoonlijke groei tot ontwikkeling te laten komen.

Actief doe-programma tijdens deze persoonlijke training


Vervul verschillende rollen in een bijzondere setting: de brandweer-wereld. Leiden en samenwerken. Zelfvertrouwen en anderen motiveren. Bij BrandweerSurvival leer je dit door het zelf te doen. Na afloop staan we even stil bij de ervaring die je hebt opgedaan, om deze te ankeren in je geheugen. Je weet nu: "ik kan het" en in een volgende situatie (wellicht tijdens werk) herinner je: "ja, ik kan het". De vaardigheden uit de brandweerwereld komen zeker van pas in de zakelijke wereld.

Persoonlijk patroon hinderlijk of nadelig


Je persoonlijkheid, iedereen heeft er een. En vaak vind je er ook nog wat van, of die van een ander of je persoonlijkheid van jezelf. In het laatste geval heb je al een stuk zelfbewustzijn opgebouwd. Maar hoe of wanneer is je persoonlijkheid ontstaan. Je persoonlijkheid uit zich vaak in patronen, een ander woord is routine gedragingen. Toen je nog heel jong was, in de tijd van peuter en kleuter, zijn de meeste patronen ontstaan. Je vormde je persoonlijkheid, met name op emotioneel gebied. Je zal wel eens gehoord hebben, "je was vroeger ook al heel snel op je tenen getrapt", of "je speelde altijd zo rustig en stil". Op die jonge leeftijd heb je iets ontdekt wat gunstig voor jou was, iets wat werkte. Je had dorst of had behoefte aan empathie. Als je ouders dat niet onmiddellijk door hadden, kreeg je dus niet wat je nodig had. Vervolgens ben je verschillende manieren gaan uit proberen om toch je behoefte te vervullen.

Groei door uitproberen en ervaren


Iets wat werkt is een positieve ervaring. Deze neem je gemakkelijk tot je en sla je op in je geheugen. Denk maar aan het leren auto rijden. Als je eenmaal je rijbewijs hebt denk je er niet meer over na. Het is automatische een patroon geworden. Ben je nu ontevreden en wil je je rijstijl aanpassen, dan lukt dat niet zomaar. Je moet je eerst bewust worden van wat je nu doet. Dit geldt ook voor prive of werk situaties. Ben jij je er bewust van hoe je standaard reageert op je manager, op je ondergeschikte op je naaste collega? Welke toon van communicatie gebruik je? welke non-verbale elementen gebruik je? Als je je hier allemaal bewust van bent, dan heb je de eerste stap gezet! Vervolgens wordt het een kwestie van doen, een andere ervaring opdoen en deze tegenover de oude ervaring plaatsen. Bewust worden dat je nu een keuze mogelijkheid hebt, dat je zelf, in alle vrijheid, kan kiezen wat je wilt!

Cursus BlogVerhalen, recensies en gebeurtenissen over cursussenFrida || via Twitter || Door het vuur uit met veel vuur (12 oktober)
Regen op je kop, boeie, nat word je toch wel. Kom mee, het vuur moet uit bij ons cursus. Uiteraard met veel vuur gedaan bij #BrandweerSurvival.Sjors || via Facebook || Handjes toesteken en uitslaande branden (28 oktober)
Man, dat was wel lachen. Ons cursus was dit jaar een soort acteertruc, maar dan deden we alsof we brandweerlui waren, dus je moest ook een beetje handig zijn. Jammergenoeg was niet iedereen dat, bleek. Het was soms best wel slap-stick. Maar des te leuker. We hebben elkaar natuurlijk wel de nodige handjes toegeschoten en samen kregen de die uitslaande branden die de hele tijd werden aangestoken door de mensen van BrandweerSurvival wel klein. Al met al een heel leuke dag, met veel actie en dus ook wat geleerd, want iedereen weet nu hoe het niet moet als er nu in het restaurant een keer iets in de hens gaat.Rene van Oostende || via recensie-artikel || Cursus out of the box (30 oktober)


Cursuss horen gek, verfrissend en out of the box te zijn. Dan kom ik zelf ook los en daar heb ik zin in. Want het werk is vaak al zo serieus, eigenlijk hoeft dat van mij niet zo. Maar ja, je wordt meegesleept door je collega's en de baas die over je nek zit mee te kijken of je wel hard genoeg werkt. Vooral de vrijdag vind ik ideaal voor cursussen. Ik merk dat ik dan helemaal relaxed het weekend in ga. Ik heb dan altijd een heel ontspannen weekend.

Direct meer informatie? Bel ons op: 0880 - 911 012 of online:

Wie gingen u voor?

Activiteiten Gemiddelde beoordeling: 8.7 van 10 uit 25 reviews1 reviews BrandweerSurvival Organization